De omgeving

In de omgeving van winterberg zijn genoeg dingen te doen en te beleven. Hieronder is te lezen wat voor uitstapjes je hier kunt maken

Skiën

Het skigebied staat bekend onder de naam ‘Skiliftkarussell Winterberg’. De Skiliftkarussell bestaat uit 27,5 kilometer pistes, verdeeld over 7 verschillende bergen. Er zijn in totaal 55 skiliften (waaronder 15 stoeltjesliften) en 260 sneeuwkanonnen. Deze sneeuwkanonnen zorgen elk jaar voor een sneeuwzekerheid van half december tot half maart! Door de toepassing van kunstmatige verlichting is er ook regelmatig mogelijkheid tot avondskiën.

De Skiliftkarussell is het grootste en meest samenhangende skigebied in heel Sauerland. Alle 27 skiliften en 34 afdalingen staan met elkaar in verbinding. Er is de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in nieuwe liften om Winterberg voor Wintersporters nóg aantrekkelijker te maken.

Het skigebied is zeer geschikt voor beginnende en licht gevorderde skiërs. Er is namelijk een grote hoeveelheid aan blauwe en rode pistes. Daarnaast is het een kindvriendelijk en dus ideaal voor gezinnen die niet al te lang in de auto willen zitten vanuit Nederland.

De lengte van blauwe pistes bedraagt 14 kilometer en de totale lengte van de rode pistes is 12 kilometer. Voor de gevorderde wintersporters is er ook nog 1,5 kilometer aan zwarte pistes.

Verder barst het in dit wintersport gebied van de skischolen en skiverhuur bedrijven. Kortom, alle facetten voor een geslaagde wintersportvakantie zijn aanwezig.

Bike-park

Het Bike-park is uitermate geschikt voor adrenaline zoekers! Er kan op eigen initiatief gereden worden en ook cursussen worden gevolgd om wellicht later met één van de jaarlijkse wedstrijden mee te doen.

Er zijn in totaal 11 parcours waarover gereden kan worden en hierbij is ervaring doorslaggevend.

 

Adres: Kappe, 59955 Winterberg

Openingstijden: 09.30-17u

Kletterwald

In het ‘Kletterwald Winterberg’ is het mogelijk om vijf verschillende parcours te volgen waarbij hangend tussen de bomen, over curieuze bruggen gebalanceerd dient te worden en middels kabelbanen een pad gevonden wordt door het bos.

 

Adres: Am Waltenberg 115, 59955 Winterberg

Openingstijden: Dagelijks vanaf 10u (buiten het hoogseizoen eerder gesloten)

Wandelgebied Rothaarsteig

Wandelgebied Rothaarsteig

Het wandelgebied Rothaarsteig doorkruist Winterberg en omvat een totale lengte van 154km en in totaal 3931 hoogtemeters! Op deze wijze kan met het prachtige, veelzijdige Sauerlandse landschap worden kennisgemaakt en dagen vol rust en ruimte worden gevuld.

Nabijgelegen stuwmeer met o.a. waterskibaan

De Hillebachsee is gelegen in Niedersfeld, nog geen 10 minuten rijden uit Winterberg. In de Hillebachsee kun je niet alleen zwemmen en waterskiën, maar er ligt ook een prachtig geasfalteerd pad rond het meer. Zodoende is fietsen, skeeleren of wandelen zeer goed mogelijk. Er loopt een pad vanaf het meer door tot het centrum van Winterberg dus dit is naast de autoweg een alternatieve route.

 

Adres: Grönebacher Strasse, 59955 Winterberg

Golfbaan met 9 holes

De golfbaan is met 9 holes een erg leuke afwisseling van de andere sportieve mogelijkheden. Door gasten gewaardeerd om de gastvrijheid en medewerking. De baan is prettig bespeelbaar en tegelijk uitdagend door de hoogteverschillen.

 

Adres: In der Büre, 59955 Winterberg

Openingstijden: 9-17u

Panorama-belevingsbrug

Ontdek het prachtige uitzicht vanaf de panorama-belevingsbrug! Hierbij krijgt u uitzichten die overeenkomen met vogelperspectieven. De brug is 435m lang en 20m hoog en er zijn voor avonturiers vijf attracties die onderweg betreden kunnen worden.

 

Adres: Kappe, 59955 Winterberg

Openingstijden: 09.30-19u

Skischans St Georg

De St. Georg Skischans is het icoon van Winterberg, gelegen midden in het skigebied.

Er zijn regelmatig wedstrijden te bewonderen en er wordt volop getraind door de Skiclub Winterberg.

Het bijzondere van de skischans is, dat deze zowel in de zomer als winter gebruikt kan worden, aangezien skimatten op de schans zijn aangebracht.

Tegen een betaling van 1 Euro kan de skischans beklommen worden.

 

Adres: Am Herrloh, 59955 Winterberg