Veel gestelde vragen

FAQ

Is er WIFI ?

In en rond het hele gebouw is gratis wifi beschikbaar.

Welke betalingsopties zijn er bij Die zwei Löwen?

Boekingen via onze website kunt u betalen met de meest gangbare creditcards, iDeal en SEPA Direct Debit. Mocht het niet lukken uw reservering via deze opties te betalen is dit geen probleem. Neem dan graag even contact op via info@diezweilowen.com en wij kunnen u de rekening per mail versturen die u per bankoverschrijving kunt voldoen.

Moet ik een borgsom betalen ?

Bij aankomst kan de autorisatie voor een borg van € 250,00 per verblijf en per appartement worden gevraagd via een bank- of creditcard. Deze autorisatie wordt bij vertrek indien geen schades zijn ontstaan tijdens het verblijf opgeheven.

Er wordt dus alleen geld in overleg afgeschreven indien er schades zijn.

(Let op: U kunt alleen per pin betalen, niet met contant geld)

Wat is de minimale verblijfsduur bij Die zwei Löwen?

Een verblijf bij Die zwei Löwen is mogelijk vanaf 2 nachten.

Waar kunnen wij inchecken?

Inchecken is vanaf 15.00 uur mogelijk op locatie. Bel op de dag van aankomst s.v.p. het nummer dat in de boekingsbevestiging staat voor de sleuteloverdracht.

Hoe laat is de inchecktijd, en hoe laat moeten we uitchecken ?

Onze appartementen zijn uiterlijk 15:00 uur klaar. Op de dag van vertrek vragen wij u om uiterlijk om 10.00 uur uw sleutel weer in te leveren.

Wel is het mogelijk op basis van beschikbaarheid tegen meerprijs vroeger in te checken of later uit te checken.

Zijn bedlinnen en handdoeken aanwezig ?

Bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig, tegen meerprijs kunt u ook nog extra handdoeken en bedlinnen bijbestellen evenals een extra schoonmaak.

Zijn huisdieren toegestaan ?

Huisdieren zijn toegestaan, echter rekenen we hier 10,- per verblijf (per huisdier per dag) extra kosten voor vanwege anti-allergie eindschoonmaak.

Is een kinderbed beschikbaar?

Wij kunnen u graag een kinderbed beschikbaar stellen. De kosten hiervoor zijn EUR 10,- per verblijf.

Zijn er bijkomende kosten als we een appartement bij Die Zwei Löwen boeken ?

Het enige bijkomende is de toeristenbelasting á € 3 p.p.p.n. vanaf 16 jaar en voor huisdieren €10,- per dag.

Wanneer ligt er de meeste sneeuw ?

De vraag, wanneer er de meeste kans op sneeuw is, wordt ons natuurlijk vaak gesteld. Het is voor ons helaas niet mogelijk dit nauwkeurig te voorspellen. De kans dat u tussen 15 december en 15 maart kunt skieën, is door de enorme investeringen in sneeuwkanonnen gestegen tot 90%. Zodra de temperatuur en luchtvochtigheid het toelaten, draaien de sneeuwkanonnen op volle toeren om de pistes te voorzien van een verse laag sneeuw. Deze is kwalitatief zo goed, dat ze gerust warmere of nattere dagen kan overbruggen. Echter: sneeuwzeker is het in een middelgebergte (en dat is het Sauerland) nooit. Kijk op https://www.skiliftkarussell.de/nl/stroom/360-live-mediacam/voor het meest actuele weerbericht.

Is het nodig om van tevoren skimateriaal/les te reserveren ?

Omdat het in de winterperiode erg druk kan zijn in Winterberg, raden wij u altijd aan om dit vooraf te reserveren.

Is er een skiberging ?

Die Zwei Löwen beschikt over een skikelder waar spullen droog kunnen worden weggezet.

Is Die Zwei Löwen beschikbaar met het openbaar vervoer ?

Winterberg is prima bereikbaar met de trein of bus. Verschillende maatschappijen zoals meinfernbus en flixbus rijden regelmatig van verschillende opstappunten in Nederland en de trein rijdt zelfs dagelijks. Aankomst is op het station van Winterberg.

Hebben we een milieusticker nodig ?

Onderweg naar en in Winterberg heeft u geen milieusticker nodig.Bent u echter van plan één van de grote steden in de buurt te bezoeken? Dan is deze (bijna) altijd verplicht. Kijk op https://www.milieustickervoorduitsland.nl/ voor meer informatie hierover.

Vanaf wanneer heb ik winterbanden nodig ?

In Duitsland ben je verplicht winterbanden te hebben bij ‘winterse omstandigheden’. Dus zowel met ijzel, (natte) sneeuw én zelfs temperaturen vlak boven het vriespunt. Meer info op de site van de ANWB. 

Zijn er parkeerplaatsen beschikbaar ?

Ja. Rondom het pand kunt u als gast van Die zwei Löwen gratis parkeren.

Beschikt Die Zwei Löwen over een fietsenstalling ?

We beschikken over een  afgesloten fietsenstalling. Hier kunt u als gast natuurlijk gratis gebruik van maken. U vindt hier ook afspuit mogelijkheden, zodat alles weer schoon mee terug kan.

Is een video impressie beschikbaar van de directe omgeving van Die zwei Löwen?

Op Youtube staat een video impressie van de directe omgeving van Die zwei Löwen in de winter: https://www.youtube.com/watch?v=aC0I175LqBU