BEZIENSWAARDIGHEDEN IN WINTERBERG EN OMGEVING

 

Verbonden door een reeks charmante pittoreske dorpjes, is Winterberg, gelegen in het hart van enkele van de mooiste,

en meest ongerepte land schappen in de bergen van West-Duitsland.

erlebnisbrucke winterberg

Erlebniskappe

 

In en rond Winterberg is er meer te doen dan wandelen, skiën en langlaufen. Te beginnen bij de Erlebniskappe met zijn Erlebnisbrucke (prachtig uitzicht over geheel Winterberg), diverse rodelbanen, speeltuin, midgetgolf en restaurant. Aan de andere kant van de drukke weg, vind je het Kletterwald. Klimroutes tussen de naaldbomen van 1 meter vanaf de grond tot wel 11 meter hoog! Verschillende mountainbike trails en Zipline maken de beleving compleet.

WINTERBERG

 

Winterberg is een speel- en wandelparadijs waar het allemaal kan. Skiën, snowboarden, sleeën, sneeuwschoenwandelen, arresleetochten, schaatsen, fietsen ,wandelen … er zijn zelfs enkele attracties voor de niet-atletische types die liever ontspannen. Ideaal voor gezinnen of groepen vrienden die actief willen blijven. Elk avontuur hier wordt er een die u uw leven lang bij zal blijven.

Panorama-belevingsbrug

 

Ontdek het prachtige uitzicht vanaf de panorama-belevingsbrug! Hierbij krijgt u uitzichten die overeenkomen met vogelperspectieven. De brug is 435m lang en 20m hoog en er zijn voor avonturiers vijf attracties die onderweg betreden kunnen worden.

 

Adres: Kappe, 59955 Winterberg

Openingstijden: 09.30-19u

omgeving winterberg
DE HILLEBACHSEE EN FORTFUN

 

De Hillebachsee is gelegen in Niedersfeld, nog geen 10 minuten rijden uit Winterberg. In de Hillebachsee kun je niet alleen zwemmen en waterskiën, maar er ligt ook een prachtig geasfalteerd pad rond het meer. Zodoende is fietsen, skeeleren of wandelen zeer goed mogelijk. Er loopt een pad vanaf het meer door tot het centrum van Winterberg dus dit is naast de autoweg een alternatieve route.

Attractiepark Fortfun  is geopend van half april tot november en heeft alles wat een familie-uitje tot groot succes zal maken. Op ongeveer 20 km van Winterberg biedt Fortfun waterbanen, achtbanen, diverse andere attracties en shows.

st georg schanze
Skischans St Georg

 

De St. Georg Skischans is het icoon van Winterberg, gelegen midden in het skigebied.

Er zijn regelmatig wedstrijden te bewonderen en er wordt volop getraind door de Skiclub Winterberg.

Het bijzondere van de skischans is, dat deze zowel in de zomer als winter gebruikt kan worden, aangezien skimatten op de schans zijn aangebracht.

Tegen een betaling kan de skischans beklommen worden.

Adres: Am Herrloh, 59955 Winterberg

GOLFBAAN MET 9 HOLES

De golfbaan is met 9 holes een erg leuke afwisseling van de andere sportieve mogelijkheden. Door gasten gewaardeerd om de gastvrijheid en medewerking. De baan is prettig bespeelbaar en tegelijk uitdagend door de hoogteverschillen.

Adres: In der Büre, 59955 Winterberg Openingstijden: 9-17

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit de bezienswaardigheden en attracties in de omgeving. In onze appartementen Die Zwei Löwen’ vindt u een uitgebreide informatiemap.