SKIËN EN LANGLAUFEN IN EN OM WINTERBERG

Met de luttele afstand van 316 kilometer vanaf Utrecht is Winterberg het dichtstbijzijnde skigebied voor jong en oud.

Ideaal voor jonge gezinnen of een weekend met vrienden. 

skien winterberg die zwei löwen

De Skiliftkarussell

 

De skiliftkarussell beslaat in totaal 7 “bergen” en is goed voor ruim 27 kilometer aan skipistes. De Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en de Poppenberg zijn hier onderdeel van. De Poppenberg heeft een relatief lange rode piste met een prima hellingsgraad. Een mooie blauwe afdaling kunt u vinden bij de Schneewittchengang vanaf de Bremberg. Het hoogtepunt voor de gevorderde skier is zonder twijfel de Kappe langs de gelijknamige stoeltjeslift. 

SNEEUWZEKERHEID

 

De kans dat u tussen 15 december en 15 maart kunt skieën, is door de enorme investeringen in sneeuwkanonnen gestegen tot 90%. Zodra de temperatuur en luchtvochtigheid het toelaten, draaien de sneeuwkanonnen op volle toeren om de pistes te voorzien van een verse laag sneeuw. Deze is kwalitatief zo goed, dat ze gerust warmere of nattere dagen kan overbruggen. Echter: sneeuwzeker is het in een middelgebergte (en dat is het Sauerland) nooit. Kijk op https://www.skiliftkarussell.de/nl/stroom/360-live-mediacam/voor het meest actuele weerbericht.

Skipas

 

Met een 2-daagse skipas is er een nog groter gebied te bereiken. Deze pas geeft ook toegang tot de afdalingen aan de Altastenberg, Postwiese-Neuastenberg en Sahnehang. Deze zijn bereikbaar met de shuttlebus vanaf de Brembergkopfbahn. Met de Wintersport-Arena-CARD kunt u ook in andere gebieden skien. Hiervoor is wel eigen vervoer vereist.

skien en langlaufen in en om winterberg
AVONDSKIËN

 

Op verschillende pistes is er kunstlicht aanwezig, zodat er ’s avonds ,ook geskied kanworden.

Alleen dinsdag en vrijdag avond van 18.30-22.00 u met passende sneeuwcondities.

Wel heeft u hiervoor een apart kaartje nodig, de dag- en meerdaagse tickets zijn niet geldig.

die zwei löwen Winterberg
Langlaufen

 

De langlaufloipes starten allemaal rond de Kahler Asten. Hier vindt u zo’n 170 km aan loipes. Mooie brede, goed geprepareerde paden die in de zomer fanatiek door wandelaars worden bezocht

De routes lopen uiteen van beginner- tot gevorderden niveau. Onderweg kunt u lekker opwarmen en bijkomen in 1 van de vele herbergen en restaurantjes.

SKIGEBIED WINTERBERG

 

Het skigebied Winterberg is al vele jaren een van de meest populaire resorts in Duitsland.

Geniet en herbeleef de essentie van de wintervakantie bij Die Zwei Löwen.

Op Youtube staat een video impressie van de directe omgeving van Die zwei Löwen in de winter: https://www.youtube.com/watch?v=aC0I175LqBU