WANDELEN IN WINTERBERG

 

Wandelen in de omgeving Winterberg? Jazeker, want Winterberg is niet alleen maar leuk als er sneeuw ligt. Ook in de herfst, lente en zomer kun je genieten van de frisse lucht in dit bergachtige landschap. Winterberg ligt in het Duitse Sauerland, de regio met de meest gemarkeerde wandelroutes van heel Duitsland op ieder niveau.

wandelen in winterberg

 

Het dak van Sauerland.

 

In dit gebied is Winterberg de hoogstgelegen plaats en staat daarom ook bekend onder de naam het dak van Sauerland met veel mooie vergezichten, dichtbegroeide bossen, groene bergweiden en typisch Duitse vakwerkhuizen. Daarnaast is er een grote kans om herten, vossen, wasberen en ander dieren te zien.De paden zijn goed begaanbaar en de routes staan goed aangegeven. Bij de VVV zijn specifieke wandelkaarten te halen.

WANDELEN EN GEZONDHEID

 

Wist u dat wandelen een heel gezonde manier is om uw gezondheid , humeur en geest een positieve boost te geven.

Je verlaagt je bloedruk en slechte cholesterol, wat weer goed is voor je hart.

Rothaarsteig

 

Een van de bekendste wandelroutes is de Rothaarsteig met een lengte van 154,69 km. Het woord Steig betekent steil pad of bergpad en loopt grotendeels door het Rothaargebergte. De route start in Brilon en gaat zuidwestelijk door Winterberg en eindigt in de Hessische stad Dillenburg.

ROTHAARSTEIG wandelen in winterberg
ONTHAASTEN

 

Wandelen is de haast uit je hoofd halen , en kijken wat er overblijft
Van alle tips om de stresshormonen uit je lijf te krijgen, zou wandelen zomaar de effectiefste kunnen zijn. … ‘Het helpt je te onthaasten.

wandelen in winterberg DIE ZWEI LÖWEN
Winterberger Hochtour

 

Daarnaast is er de Winterberger Hochtour. Deze bijzondere route begint en eindigt bij de Kahler Asten en loopt over de hoogste bergen van het Hochsauerland met een lengte van 80 km.

Hiervan teruggekomen kan men genieten van het gelijknamige drankje in de Dorf Alm gelegen direct naast ‘Die Zwei Löwen.

WINTERBERGER HOCHTOUR
DIE ZWEI LÖWEN

 

Die Zwei Löwen Appartementen” is ideaal gelegen voor uw korte of langere wandelvakantie.